ELMS og LMC klar med 2024 kalendere

European Le Mans Series og Michelin Le Mans Cup har offentliggjort deres løbskalendere for 2024 sæsonen.

Der er blevet genvalg til fem ud af seks weekender, mens ingen af klasser har deltaget før på den sjette bane.

Sæsonen starter med 3 dages Prolog på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spanien, ligesom vi så i 2023.

En lille måned senere står den på Circuit Paul Ricard nær Le Castellet i Sydfrankring, inden der er Le Mans pause. Eller måske skal pause i citationstegn. For der kommer med ret stor sandsynligvis til at være en del ELMS hold på startgridden til 24 timers løbet i Le Mans, i hvert fald hvad angår LMP2 feltet. Derudover skal Michelin Le Mans Cup køre deres to-løbs afdeling, som support til 24 timers løbet.

ELMS starter op igen i starten af juli måned på Imola i Italien, mens LMC holder en lidt længere sommerferie.

Begge klasser er tilbage på Spa Francorchamps, som er rykket fra slut-september til slut-august. Det giver forhåbentlig lidt varmere vejr, og knapt så stor risiko for regn. Men man skal aldrig sige aldrig med Spa…

Den sidste weekend i september debuterer Mugello på kalenderen. Den italienske bane er nok mest kendt for det årlige MotoGP løb, men Formel 1 har også været på besøg der, foruden Creventic serien jævnligt besøger banen. Men det er årets nye indslag for både ELMS og LMC, og så er det faktisk en bane, som der ikke er blevet testet ret meget på af sportsvognshold. Men mon ikke at der skal afholdes en masse vintertest i de kommende måneder, efter dagens annoncering.

Det hele slutter i midten af oktober måned på den velkendte Autodromo do Algarve i Portugal nær Portimao. Banen har været fast finaleløb siden 2017. Faktisk skal der køres dobbeltafdeling der i år, da løbet på Imola blev aflyst på grund af renoveringsarbejde på banen.

Der er ikke blevet plads til Motorland Aragon, som var på kalenderen for første gang i 2023. LMEM, som står på at arrangere ELMS og LMC for ACO, brugte weekenden på at evaluere banen, og om det var noget der var interessant at vende tilbage til. Mange hold har brugt den som testbane, på grund af det milde klima – som var lidt til en varme side i år, med temperaturer over 44 grader i dagene op til selve løbsweekenden. Derudover var der lidt småknas hist og pist med afviklingen af løbet med hensyn til infrastrukturen på og omkring banen – og så er banen, der ligger nær Alcaniz, bare rigtig rigtig langt væk fra alting, med kun få hoteller i nærområdet. Mange af holdene har base i Frankrig eller andre mellemeuropæiske lande, og så er en tur til Barcelona – og så lige 250 kilometer længere – altså en lang køretur for alle. Især når Portimao, cirka 1000km syd for Barcelona, også er på kalenderen.

Alle ELMS løbene bliver 4 timer lange, mens løbsdistancen på LMC afdelingerne ikke er offentliggjort endnu – men de er aktuelt 1 time og 50 minutter lange.

De to løbskalendere kan ses her:

ELMS 2024 Calendar
Graphics: ELMS
LMC 2024 Calendar
Graphics: LMC

Relaterede nyheder